Húsvéti ünnepséget tartottunk

2024. március 27-én, szerdán koradélután tartottuk a Nyugdíjas Lakópark húsvéti ünnepségét. A rendezvényt megelőző napon tojásfestéssel hangolódtak az érdeklődők az ünnepre, melyhez színes műsorunk is hozzájárult. 14 órától a Nyugdíjas Lakópark érdeklődő lakóit Szanka László intézményvezető köszöntötte, majd Tűhegyi Ildikó foglalkoztató nővér osztotta meg ünnepi gondolatait, beszélt a húsvét egyházi, vallási vonatkozásairól, az ünnephez fűződő népszokásokról, hagyományokról.

A beszédeket követően a hódmezővásárhelyi Csürhe Banda együttes adott műsort. A népzenei előadást egy néptáncos pár műsora színesítette, a nézőközönség örömére.

A remek műsort követően Szanka László felkérésére a megjelent urak locsolással kedveskedtek a hölgy lakók felé. A vidám pillanatokat vicces és hagyományos locsolóversek színesítették.

A locsolkodást követően vendéglátásra invitálták a megjelenőket, a festett színes tojásokkal ünnepi díszben terített asztalon a dolgozók, valamint a lakók által sütött finom süteményekkel, teával, és jókedvű beszélgetésekkel.

Fotók: